26 Aralık 2010 Pazar

25 ARALIK REDD BABYLON KONSERİ

Bu seneyi konserlerle bitiyoruz, herhalde bu yaz başından beri konser üstüne konsere gittik. 2010 yılının en son gittiğimiz konseri REDD Babylon konseri oldu. Daha önce iki kere Hayal Kahvesi'nde ki konserleri kaçırınca arkadaşlara türlü baskılarla bilet aldırıp Redd Babylon sahnesinde izlemek nasip oldu.

Konsere gelmeden önce; biraz  25 Aralık  tarihinden bahsetmek istiyorum, bi süreliğine yurtdışında yaşamadığsanız 25 Aralık 'Christmas Day' ne demek olduğunu fark etmezsiniz. 25 aralık tarihinde heryer kapalıdır,metro ,otobüs, hiçbir toplu ulaşım araçı çalışmaz taksiler dahil..Bunlarda mühim değildir bi gün heryer kapalı olsun dimi ne olur, sokaklarda kimse olmaz herkes en yakınlarının yanına gider yemeğe ,bütün gün evlerde yenilir,içilir,eğlenilir ve size daha önce ülkenizde hiçbirşey ifade etmeyen 25 aralık tarihi kabus gibi bi yalnızlık olarak geri döner ki şuraya yazmak istemiyorum bi' Christmas Day'' maceram varki anlatsam oturur ağlarsınız!!!Taksim meydan'ında tranvay beklerken 25 aralık ülkemde hiçbirşey ifade etmediği için en azından hayatı etkilemediği için çok memnundum.Türkiye'de hiçbirşeyin çalışmadığı yada kapalı olduğu tek bir gün bile olmaması olağanüstü güzel olduğunu düşündüm!!!

Öyle eski günler geldi aklıma aniden bastıran sağanak yağmur falan:(

Gelelim Babylon Redd konserine,güzel bir konser oldu çok fazla emek verildiği, üzerine çalışıldığı belliydi.Redd'in sahneden göndermeleri hiç bitmedi ilk önce Babylon sahnesine  arkadakilerin onları görmemesinden dem vurdularki bizde onlardan biriydik, neden Babylon'da projeksiyon yok? 365 gün konser verilen bir mekanda projeksiyon olmaması çok ilginç sonrada 'sessizlik politikası' diyorlar siz seyircinin yarısının konser sahnesini görmesini sağlıyamıyorsunuz ki ! insanlar sıkılıp doğal olarak konuşuyor.

Konserde sürpsriz isimlerde vardı Mor ve Ötesi,Özge Fıçkın ve Aylin Aslım. Mor ve Ötesi'nden Harun'u çok zayıf ve biraz yaşlanmış buldum.Madem sahneyi göremiyordun Harun'u nasıl gördün diyorsanız? Bi takım İnci sözlük yazarı kılıklı gençleri iteleyerek anca  sahneye çıkışlarını görebildim:)

Gece ikide konserden çıkınca nerdeyse bütün mekanların tıklım tıklım olduğu Asmalı Mescit'den ,İstiklal Caddesi'nin kalabalığa 25 Aralık günü katılmak ayrıca bi hoşuma gitti:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder