7 Aralık 2010 Salı

EN GÜZEL MANZARALI KEBAPÇI HAMDİ RESTAURANT


Hemen Mısır çarşısının yanında eşşiz lezzetleriyle,Hamdi Restaurant..

Haftasonu kızkıza çıktığımız Eminönü,Tahtakale ;Mısır Çarşısı alışverişimizin yorgunluğunu atmak üzere gittiğimiz son durak Mısır Çarşısı'nın hemen 100mt yanındaki Hamdi Restaurantdı.

Hamdi Restaurant 18 yıldır,5 katlı binalarında Eminönü'nde hizmet vermekte.Et ve kebap menülerin yanında baklava çeşitleride oldukça lezzetli.

İlk olarak mekana girip oturduğunuzda karşınızda gördüğünüz galata kulesi, galata köprüsü eminönünün canlılığı , karşınızda devamlı gelip giden vapurlarıyla manzarası şahane öyle ki tek başınıza bile gitseniz bu manazaraya karşı hiç sıkılmadan yemeğinizi yiyebilirsiniz zerre sıkılmadan!!


Mekan da benim başlangıç olarak aldığım bir porsiyon olarak tek başıma yediğim tekşey gavurdağ salatası ,herhalde bu salata istanbul'da en güzel burda yapılıyordur.salata ilk geldiğinde suyunu hiç bırakamamış olarak geliyor.Giderek yemeğe başlayınca o nar ekşisinin cevizin, soğanın ,domatesin lezzeti bide yanında sıcak pide ile bandıra bandıra yenerek insanı kendinden geçiriyor...

Kebap olarak biçok secenek var ama benim favorim antepfıstıklı kebap ilk duyulunca ağır oalabileceği düşünülsede hiç öyle değil oldukça güzel ,yanındaki gözlenmiş domates bulgur pilavıyla oldukça lezzetli..

Mekanın diğer bir güzel yanı bu lezzetli yemeklerle içki de içebiliyorsunuz buda oldukça güzel bir artı yalnız akşam yada gündüz cam kenarı bir manzarada rahat rahat yemeğinizi yemek istiyorsanız mutlaka önceden rezervazyon yaptırmanız lazım zira bizim cumartesi oturduğumuz masa saat 7 de rezervazyonu olduğu için önceden belitilerek bize verildi.

Diğer aklıma takılan bir mevzuda buraya ne zaman gitsem hep orta yaşlı çift yada orta yaşlı erkek turistlerin olması acaba bizler bu restaurant bilmiyormuyuz? bugüne kadar oturduğum katlarda çok az Türk'e rastladım!!!

Gelelim fiyatlara kebaplar 18tl ile 20tl arasında başlangıçlarda 5tl-15tl arasında öyle deli gibi yemek yemeycekseniz bi kişi içki hariç 30tl hesap gelir.tabii içki ve başlangıçlardan aldıkça fiyatlar artacakdır.


Bu kadar güzel yemekleri yedikten sonra  üzerine içilen bir bardak sıcak çayla insan  manzaraya bakıp 'ulen İstanbul sen kadar güzelsin be ...'demeden  kendini alamıyor.

http://www.hamdirestorant.com.tr/ mekanın web sitesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder