7 Aralık 2010 Salı

İSTİKLAL CADDESİNDE KÜÇÜK BİR FRANSIZ CAFESİ J'ADORE....


Farklı lezzetler ve yerler arayanlar için İstiklal Caddesi'nde bi cafe önerisi..

Malum sonbahar gelmeden aniden kış geldi,yapacak etkinler kısıtlı ya sinema ya tiyatro! Şuan istiklal caddesinde Film Ekimi heyecanı var akabinde hızla bi çok güzel film vizyona girecek ve birbirini izleyen festivaller yaza kadar devam edecek...
İşte bu etkinliklere girmeden önce yada çıkınca arkadaşlarınızla iki lafın belini kıracak ,filmlerin kritiklerini yapacak farklı bi yer bulamıyorsanız yada zincir kahvecilerden pastanelerden gitmekden bıktığsanız size küçük şirin bir cafe önerimiz var.


J'adore  küçük tahta masalı ,kibar garsonları olan ,melangolik bir fransız cafesi.Masaya oturur oturmaz içinde limon ve nane yaprakları olan (resimde gözküken) şık bir sürahi ,kristal kesme bardaklar ve üzeri sütlü ,bitter ve beyaz çikolata kaplı kahve taneleri getiriyorlar.
Açıkcası beni burası ilk bu sürahi ve kesme bardakları ile vurdu, eskiden eve değerli önemli bir misafir geldiğinde yada bayram ziyaretlerinde Paşabahçe'nin kesme kristal bardakları çıkarıldı onlarla su ve çay ikramı yapılırdı bu misafirlere ne kadar kıymet ve değer verdiğinizin bi göstergesi gibiydi.Sanırım bu fikri yada geleneği burda da yaşatmak istediler yada bilmeden dekoratif olarakda böyle servis yapıyor olabiler ama ben buraya gittiğimde kendimi o eski günlerde ki gibi hissediyorum...
J'adore aslında bi çikolata evi kendi üretimleri olan bi çok çikolatayı dilerseniz eviniz için yada hediye alabilirsiniz,bunun dışında bütün pasta ve cheesecakeleri kendi mamülleri.
Buranın en meşhur pastası 'Oh La La Beatrice ' çilek ve muz parçacıkların altında sıcak sütlü çikolata ve en altda ıslak kek ,ağır tatlı sevmeyenlerin meyveli tatlı sevenler için ideal bir lezzet....Oldukça büyük servis ediliyor bence iki kişi giderseniz bi porsiyon sipariş etmenizde fayda var.Bi küçük detayda pastayı krem şanti ve çikolata sosu ile süslüyorlar ben krem şanti ve pastanın dışındaki çikolata sosonu sevmediğim için önceden belirtiyorum eğer sizinde damak zevkiniz benim gibiyse 'ekstra sos ve şanti' istemediğinizi belitmenizde fayda var...
Cheesecake ve çilekli kuplarıda oldukça lezzetli hepsi özen gösterilmiş tatlılar ayrıca yazın yada havanın iyi olduğu günlerde dondurmasını da şiddetle tavsiye ediyorum!
Bir çay müptelası olarak bir oturuşda 6 bardak çay içmişliğim var bi kere bile bayat çay gelmedi .Çayın dışında fontüsü,sıçak çikolatası,sıcak şarapları da oldukça meşhur.
Gelelim hesap kitap işlerine 'Oh La La Beatrice ' porsiyonu 10 tl,sıcak şarap bardak 8tl,çay fincan 5tl şeklinde devam ediyor.Normal İstiklal Caddesi fiyatları burda da geçerli...

Peki bu cafe nerde diyorsanız İstiklal Caddesi'nde ki Koska Helvacısı'nın yanındaki sokakdan içeri dalıp dümdüz yürüyorsunuz karşınıza J'adore cafe çıkacaktır!!

*bu yazı 09.ekim.2010 tarihinde http://www.dipnot.tv/ yayınlanmıştır http://www.dipnot.tv/YaziDetay.aspx?ID=2027

1 yorum:

  1. her şey güzel de birazda fiyatlardan bahsetsen diyorum, millet ürkmesin.

    YanıtlaSil